برگزاری همایش سیزدهمین سالگرد تشکیل انجمن معتادان گمنام (NA) در شهرهای چهاربرج و میاندوآب

این همایش با تلاش گروهای انجمن معتادان گمنام واقع در شهرهای چهاربرج و میاندوآب به منظور پیام رسانی به جامعه و شناساندن هرچه بهتر انجمن معتادان گمنام، روز سه شنبه 8 اردیبهشت ماه 1394 از ساعت 5 الی 7 بعدازظهر در سالن آمفی تئاتر اداره ارشاد میاندوآب برگزار خواهد شد. شرکت در این همایش برای عموم آزاد می باشد.

انجمن معتادان گمنام شهر چهاربرج

انجمن معتادان گمنام (Narcotics Anonymous) یک سازمان مردم نهاد(NGO) غیر دولتی و غیر انتفاعی بین المللی است که در سال 1953 میلادی توسط افرادی که خودشان در چنگال اعتیاد گرفتار بودند بنیانگذاری شد. ابن انجمن در بیش از 130 کشور جهان از جمله کشورهای مسلمان با هدف کمک و نجات معتادان از چنگال اعتیاد به مواد مخدر فعال است و جلسات انجمن به بیش از 70 زبان مختلف در سراسر جهان برگزار می شود. در ایران نیز فعالیت این انجمن از سال 1369 هجری شمسی به کمک چند عضو در حال بهبودی شروع گردید و شهر اورمیه جزء اولین شهرهایی بود که جلسات انجمن در آنجا برگزار شد و از این شهر حدود 13 سال پیش تعدادی از اعضا جلسات انجمن معتادان گمنام را در شهرهای چهاربرج و میاندوآب راه اندازی نمودند. هم اکنون جلسات انجمن معتادان گمنام در شهر چهاربرج با نام “گروه امید چهاربرج” همه روزه در محل بهزیستی این شهر به فعالیت خود ادامه می دهد و در این سالها بسیاری از معتادان این شهر و روستاهای حومه توانسته اند با کمک این انجمن قطع مصرف کنند و راه جدیدی برای زندگی پیدا نمایند. روش بهبودی از بیماری اعتیاد در معتادان گمنام بر مبنای ارزش درمانی “کمک یک معتاد به معتاد دیگر” است. اعضای این انجمن از طریق کارکرد “دوازده قدم” معتادان گمنام و شرکت منظم در جلسات گروهی، چگونگی زندگی بدون مصرف مواد مخدر را از یکدیگر می آموزند و پیامدهای ناشی از بیماری اعتیاد را بهبود می بخشند.

انجمن معتادان گمنام به هیچ سازمانی وابسته نیست و هیچ کمکی(اعم از وام، وقف، هدیه و…) را نمی پذیرد. هزینه های این انجمن فقط از طریق کمکهای داوطلبانه اعضاء و فروش نشریاتش تامین می شود. حتی گروههایی از انجمن معتادان گمنام مانند گروه امید چهاربرج که در اماکن دولتی مانند بهزیستی ساکن هستند هر ماه به سازمان مورد نظر اجاره بها پرداخت می نمایند. این انجمن هیچ کمپ ترک اعتیاد و مرکز سم زدایی ندارد و تنها از طریق برگذاری جلسات گروهی تلاش می کند یک حلقه حمایتی دائمی از معتادان در حال بهبودی بوجود آورد.

هر کس که تمایل به قطع مصرف مواد مخدر دارد می تواند عضو انجمن معتادان گمنام  شود. عضویت در این انجمن هیچ شرط و شروطی ندارد. حتی اسم نویسی و درخواست کارت شناسایی هم در این انجمن صورت نمی پذیرد. هرمعتادی بدون درنظر گرفتن نوع ماده مخدرمصرفی، نژاد، عقیده، جنسیت، سن و وضعیت مالی می تواند به انجمن معتادان گمنام بپیوندد. نه فقط گرفتاران مواد مخدر بلکه هر کسی که فکر می کند با مواد مخدر مشکل دارد هم می تواند به انجمن ملحق شود. تمرکز اصلی در انجمن بر روی مشکل بیماری اعتیاد است نه مقدار مواد مصرفی یا  یک ماده مخدر خاص.

از دیدگاه معتادان گمنام الکل هم یک نوع ماده مخدر است و اعضای آن بایستی از مصرف الکل نیز پرهیز نمایند تا بهبود یابند.

واژه گمنامی در انجمن معتادان گمنام یک اصل اساسی در فرایند بهبودی معتادان است. مفهوم گمنامی در معتادان گمنام  این است که اعضا فارغ از هویت شخصی شامل شغل، سمت و دارایی، درجه تحصیلی، مقام های اجتماعی و غیره در جلسات شرکت می کنند و هیچ شخص یا گروهی کمتر یا بالاتر از دیگری محسوب نمی شود. همچنین اعضا بدون واهمه و ترس در جلسات شرکت می کنند و هویت آنها محفوظ مانده و در بیرون درج پیدا نمی کند.

در روزهای آینده سعی خواهیم کرد با یکی از اعضای گروه امید چهاربرج و مسئول اطلاع رسانی معتادان گمنام در منطقه، مصاحبه ای ترتیب دهیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، خوانندگان عزیز اوجاق می توانند به وبسایت رسمی انجمن معتادان گمنام ایران به آدرس www.nairan.org  مراجعه و یا با شماره 09148269500 کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی انجمن معتادان گمنام در استان آذربایجان غربی  تماس حاصل نمایند.

انجمن معتادان گمنام شهر چهاربرج

قدمهای 12 گانه انجمن معتادان گمنام:

1- ما اقرار كرديم كه در برابر اعتيادمان عاجز بوديم و زندگيمان غير قابل اداره شده بود.

2- ما به اين باور رسيديم كه يك نيروي برتر مي تواند سلامت عقل را به ما باز گرداند.

3- ما تصميم گرفتيم كه اراده و زندگي را به مراقبت خداوند، بدان گونه كه او را درك مي كرديم، بسپاريم.

4- ما يك ترازوي اخلاقي بي باكانه و جستجوگرانه از خود تهيه كرديم.

5- ما چگونگي دقيق خطاهايمان را به خداوند، به خود و به يك انسان ديگر اقرار كرديم.

6- ما آمادگي كامل پيدا كرديم كه خداوند كليه اين نواقص شخصيتي ما را برطرف كند.

7- ما با فروتني از او خواستيم كمبودهاي اخلاقي ما را برطرف كند.

8- ما فهرستي از تمام كساني كه به آن ها صدمه زده بوديم تهيه كرده و خواستار جبران خسارت از تمام آن ها شديم.

9- ما به طور مستقيم در هر جا كه امكان داشت از اين افراد جبران خسارت كرديم، مگر در مواردي كه اجراي اين امر به ايشان و يا ديگران لطمه بزند.

10- ما به تهيه ترازنامه شخصي خود ادامه داديم و هرگاه در اشتباه بوديم سريعاً به آن اقرار كرديم.

11- ما از راه دعا و مراقبه خواهان ارتقای رابطه آگاهانه خود با خداوند، بدان گونه که او را درک می کردیم شده و فقط جویای آگاهی از اراده او برای خود و قدرت اجرایی اش شدیم.

12- با بيداري روحاني حاصل از برداشتن اين قدم ها، ما كوشيديم اين پيام را به معتادان برسانيم و اين اصول را در تمام امور زندگي خود به اجرا در آورديم.

 

سنت هاي دوازده گانه معتادان گمنام

1- منافع مشترك ما بايست در رأس قرار گيرد. بهبودي شخصي به وحدت NA بستگي دارد.

2- در ارتباط با هدف گروه ما تنها يك مرجع نهايي وجود دارد، خداوندي مهربان كه به گونه اي ممكن خود را در وجدان گروه بيان كند. رهبران ما فقط خدمتگزاران مورد اعتماد ما مي باشند، آن ها حكومت نمي كنند.

3- تنها لازمه عضويت، تمايل به قطع مصرف است.

4- هرگروه بايست مستقل باشد به استثناي مواردي كه بر گروه هاي ديگر و NA دركل اثر بگذارند.

5- هر گروه فقط يك هدف اصلي دارد، رساندن پيام به معتادي كه هنوز در عذاب است.

6- يك گروه NA هرگز نبايست هیچ مؤسسه مرتبط و يا  هر سازمان خارجي را تأييد و يا در آن ها سرمايه گذاري كند، يا نام NA را به آن ها عاريت دهد، مبادا مسائل مالي، ملكي و شهرت، ما را از هدف اصلي خود منحرف سازد.

7- هرگروه NA  مي بايست كاملاً متكي به خود باشد و كمكي از خارج دريافت نكند.

8- معتادان گمنام بايست هميشه غير حرفه اي باقي بماند، اما مراكز خدماتي ما مي توانند كارمندان مخصوصي استخدام كنند.

9- NA تحت اين عنوان، هرگز نبايست سازماندهي شود، اما ما مي توانيم هيئت هاي خدماتي يا كميته هايي تشكيل دهيم كه مستقيماً در برابر كساني كه بدانها خدمت مي كنند مسئول باشند.

10- معتادان گمنام، هيچ عقيده اي در مورد مسائل خارجي ندارد و نام NA هرگز نبايست به مباحث اجتماعي كشانده شود.

11- خط مشي روابط عمومي ما بنا براصل جاذبه است تا تبليغ، ما لازم است هميشه گمنامي شخصي خود را در سطح مطبوعات، راديو و فيلم حفظ كنيم.

12- گمنامي، اساس روحاني تمام سنت هاي ما است و هميشه يادآور اين است كه  اصول را به شخصيت ها ترجيح دهيم.

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. ahmad گفت:

    sağ olsun isa bəyi sayt çox gözəl olub

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *