انتشار دو مقاله درباره دریاچه اورمیه از محقق میاندوآبی

احمد جوادی - دریاچه اورمیهاحمد جوادی محقق و فعال محیط زیست جوان اهل چهاربرج میاندوآب، ضمن انجام پایان نامه کارشناسی ارشد با محوریت دریاچه اورمیه موفق به انتشار دو مقاله علمی درباره حقوق بین‌الملل دریاچه اورمیه شده است. یکی از این مقالات در کنفرانسی در کشور لهستان پذیرش شده و مقاله دیگر هم در یک ژورنال چاپ شده است.

وی که دوره کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی گذارنده است، موضوع محیط زیست و بحران دریاچه اورمیه را محور تحقیقات و مطالعات خود قرار داده است.

در زیر می‌توانید فایل مقالات فارسی و انگلیسی این محقق را دانلود کنید:

لینک 1:

ارزيابي عملكرد ايران در قبال مشكل زيست محيطي درياچه ی اروميه از منظر حقوق بين الملل محيط زيست

لینک 2:

EVALUATION OF IRAN’S PERFORMANCE IN RELATION TO THE ENVIRONMENTAL PROBLEM OF THE URMIA LAKE FROM THE PERSPECTIVE OF INTERNATIONAL ENVIRONMENTAL LAW

چکیده مقاله فارسی:

در نظام حقوق بین الملل معاصر، حفاظت از محیط زیست به عنوان میراث مشترک بشریت به دلیل پیشرفت تکنولوژی و ظهور فن آوری های نوین و گسترش مشکلات زیست محیطی علی الخصوص توسط دولت ها، ضرورتی حیاتی است. بر این اساس، تالاب ها به لحاظ تنوع زیستی و آثار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اهمیت زیادی برای جامعه ی جهانی دارد که مصداق بارز آن دریاچه ی ارومیه می باشد. حقوق بین الملل برای حمایت از این نوع اکوسیستم ها، مقررات قابل توجهی را در چهارچوب قواعد عام و خاص وضع نموده است. دریاچه ی ارومیه به عنوان یک تالاب با اهمیت بین المللی در کنوانسیون رامسر که تنها سند خاص حاکم بر حفاظت از تالاب ها می باشد، به ثبت رسیده است. با تاسّی از قواعد عام و طبق این کنوانسیون، کشورها ملزم به استفاده ی معقول از تالاب ها و حفاظت آنها می باشند. اما در سال های اخیر، تالاب ارومیه به دلیل بهره برداری نامعقول از آن نظیر احداث سدها و انجام پروژه های اقتصادی و عمرانی مانند احداث پل میان گذر شهید کلانتری بدون ارزیابی موثر زیست محیطی و عدم ترویج کشاورزی نوین، در آستانه ی خشک شدن می باشد. به طوری که دوام این بحران ممکن است با تهدید حق بر محیط زیست سالم منجر به فاجعه ی زیست محیطی شده، و مسئولیت بین المللی ایران را مطرح نماید. بنابراین بر کشور ما حیاتی است که با به کارگیری ظرفیت های حقوق بین الملل محیط زیست و حقوق داخلی به ویژه اصل پنجاهم قانون اساسی با محوریت توسعه ی پایدار اقدامات مقتضی را برای احیای دریاچه ی ارومیه انجام دهد.

مطالب مرتبط

11 دیدگاه‌

  1. hassan گفت:

    شما معروف وفعالیتهای متنوعی دارید.مخصوصا این سایت نوستالوژی
    درمداحی وغیره
    بعضا هم در صدر اخبارسیاسی بین المللی باتیتر: … زندانی سیاسی آذربایجانی در ایران در اعتصاب غذا البته به زبان انگلیسی
    منم همسایه شما

    • ocaq گفت:

      دوست عزیز، زیاد سخت نگیرید. این مطالب نشون میده که این سخت گیری شما، منجر به غیر واقع گویی‌تان شده است. بدبینی آدم رو گرفتار چندین بلا می‌کند.

  2. hassan گفت:

    قصد ناراحتی نداشتم سخت هم نگرفتیم انسانها داری اندیشه بوده که متناسب با کانتکس خود از تفکرات هم بهره مند میشوند واندیشه های مختلف سبب پیشرفته وانسان آزاد آفریده شده ومتاسفانه برخی تنگ نظریها آزادیها را سلب …………

  3. ahmad گفت:

    با سلام و خسته نباشید به تمام زحمتکشان سایت اوجاق بخصوص دوست و برادر عزیزم موسی آشفته. ممنون از اینکه مقالات اینجانب رو منتشر کردید. زحمات شما باعث دلگرمی ماست.

  4. دلی دمرول گفت:

    سلام ایل بیریاشاسین بیزچاربورجلارسیزه وبوتون اولارکی چاربورج بلنکی مقاله لرین باشین اوجالادیلارافتخارایلیریق یاشاسین چاربرجلاریاشاسین آذربایجان

  5. دلی دمرول گفت:

    باسلام محقق وحقوقدان چاربرج ماجوانان چاربرجی به داشتن دانشمندانی امثال شماافتخارمیکنیم

  6. ahmad گفت:

    ساغ اول دلی دومرول بیز ساده جه وظیفه لریمیزی یئرینه یئتیریریک

  7. houshang گفت:

    یاشاسین احمد بئی منیم عزیز عمی اوغلوم ساغول دئیرم زحمت لری کی بو توپراقا و بو ملت آذربایجانا ائدیبسیز ! آرزیم بودور یوخاری ایشلرده و یوخاری یئرلرده گورک !

  8. ahmad گفت:

    ساغ اول عمی اوغلو

  9. چوخ یاخجی مقاله دی . ساغول مهندس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *