روزگار سیاه بیکاران چهاربرجی در ‘فهله میدانی’ شهر ملکان
همه ساله کار برداشت محصول انگور باغات شهرستان ملکان (ملیک کندی) از 15 شهریور تا 15 مهر ماه به مدت یک ماه صورت میگیر و سیل عظیم مردم بیکار شهر چهاربرج و روستاهای منطقه راهی این شهر میشوند تا روزی حلالی کسب بکنند.
اگر این روزها صبح زود گذرمان از شهر چهاربرج به ملکان بیافتد مشاهده خواهد کرد که با حال و هوای خاصی هر کس با هر وسیلهای که در دست دارد از دوچرخه گرفته تا موتورسیکلت و سواری و حمل و نقل عمومی سعی میکند سریعتر و زودتر از همه به میدان کارگر ملکان (فهله میدانی) رسیده تا یک ارباب صاحب باغی (حاجی) ایشان را به مبلغ روزمزد مختصری برای کارگری بر سر باغ ببرد.
نکته قابل تامل اینکه بخشی از این کارگران فصلی را دانش آموزان و حتی دانشجویان تشکیل میدهند. به جرات میتوان گفت که اگر مردم چهاربرج و منطقه نباشند باغهای انگور ملکان به سختی جمع آوری میشود.
لازم به ذکر است که در یکی دو سال اخیر پای کارگران گروهی کُردی نیز بر سر باغات انگور شهر ملکان باز شده است. برای اینکه برای آنها نیز کار پیدا شود با نرخ پایین و با یک ساعت اضافه کاری کار میکنند که این مسئله باعث بیکار ماندن کارگران چهاربرجی شده است.
واقعیت این است که شهر چهاربرج جمعیت جوان با درصد بالایی دارد که اکثرا بیکار و جویای کار میباشند. لازم به ذکر است که بیکاری آنچنان خانوارهای چهاربرجی را بخصوص جوانان را تهدید میکند که به یک بحران تمام عیاز اجتماعی تبدیل شده است. چرا که بیماری اعتیاد سرمایههای شهر یعنی جوانان و حتی دانش آموزان مدارس را نیز تهدید میکند.
جوانی که کار آبرومندانهای داشته باشد به دنبال آن اهداف بزرگی را برای خود خلق میکند. کسی هم که در زندگی هدف داشته باشد خیلی کمتر دچار لغزش میشود. درست است که میگویند بیکاری و فقر عامل و منشا همه بدبختیهای انسان است.
امید است که به همت مردم و تلاش مسئولین شهر نسبت به زیر ساختها و پتانسیلهای منطقه بخصوص در زمینه کشاورزی که در سالهای گذشته از رونق بسیار بالایی برخوردار بوده است مطالعه گردیده و برنامههای جامع و مدون و قابل اجرایی طرحریزی شود تا اینکه بیکاری مردم شهرمان رنگ کمتری به خود بگیرد.