شهرستان تکاب آذربایجان غربی قطب معادن طلای ایران و خاورمیانه

در شهرستان تکاب (تیکان تپه) استان آذربایجان غربی، دو معدن بزرگ طلا وجود دارد که هر دو قدمت باستانی برداشت طلا را دارند. این دو مهمترین و اصلی ترین معادن طلا در ایران هستند.

در حال حاضر میزان ذخایر طلای این دو معدن بیش از ۱۰۰ تن است و از نظر ذخایر طلا و تولید آن در کشور رتبه اول را دارا می باشند.

 

معدن طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانه

معدن طلای زرشوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانهبه گزارش خبرگزاری آفتاب معدن طلای زر شوران، به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران و خاورمیانه در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است. معدن طلای زر شوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانه است و مهمترین و اصلی ترین ذخیره معدنی و غنی ترین نقطه طلا خیز کشور به شمار می‌رود.

 

معدن طلای آق‌ دره، دومین معدن طلای کشور

علاوه بر این معدن طلای آق‌ دره، به عنوان دومین معدن طلای کشور در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب قرار دارد. در این معدن سالانه بیش از ‌۲.۲ تن  طلای ‌٢٤ عیار تولید و استحصال می‌شود.

براساس گزارشات سازمان زمینی شناسی هم‌اکنون وجود ۳۰۰ تن ذخیره قطعی طلا در ایران محرز شده است و انتظار می‌رود با اکتشافات و بررسی‌های جدید این میزان حتی به هزار تن افزایش یابد.

 

تکاب از محروم‌ترین شهرهای ایران

با وجود این دو معدن طلای بسیار بزرگ در شهرستان تکاب متاسفانه سهم این شهرستان و در کل استان آذربایجانغربی از منافع آن صفر است و این استان جزء محروم ترین مناطق ایران محسوب می گردد. جالب است که شهرستان تکاب هم جزء توسعه نیافته ترین شهرهای استان است که حتی یک راه استاندارد هم ندارد. در گزارشی که سال گذشته خبرگزاری مهر منتشر نمود شهرستان تکاب در حالی یکی از شهرهای معدن خیز به ویژه معادن طلای آذربایجان غربی و ایران بشمار می رود که سالهاست درگیر فقر، محرومیت و عقب افتادگی است و این معادن نه تنها سودی برای تکابی ها نداشته بلکه چیزی جز رنگ سیاه زباله های صنعتی و نشت مواد آلاینده سهم اهالی این دیار نبوده است.

تکاب از محروم‌ترین شهرهای ایرانهم اکنون بیش از 50 معدن فعال و قابل بهره برداری در تکاب در حال تولید و استخراج هستند که روزانه بیش از یکهزار و 500 تن انواع مواد معدنی شامل سنگ، خاک و دیگر مواد معدنی از این شهر به صورت خام خارج می شود. به گفته آقای روح الله بیگی نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی هیچ یک از معادن تکاب تاکنون ارزش افزوده نداده اند و جالب است که تمامی معادن تکاب توسط افراد سایر استانها اداره می شود.

خروج مواد معدنی که از سوی سایر استانها به خصوص اصفهان برای فراوری صورت می گیرد ریالی برای مردم این منطقه سودی ندارد این مشکل به دلیل نبود واحدهای فراوری معادن در استان است استانی که در جای جای آن معادن ارزشمندی قرار دارد.

اهالی این منطقه با وجود داشتن ثروت های عظیم معادن طلا همچنان درگیر فقر و محرومیت و عقب افتادگی از روند توسعه هستند و گرد محرومیت در جای جای این شهرستان کهن و با فرهنگ غنی دیده می شود، تنها سهم تکاب از منابع و معادن غنی طلا به کارگیری چند صد نیروی کار در معادن و کارخانجات طلا است.

مطالب مرتبط

3 دیدگاه‌

  1. میلاد چای بش دی گفت:

    یازخلار اولسون بیزیم میلت وکیللرمیزه

  2. ahmad گفت:

    دوغوردانسا یازیخلار اولسون.

  3. رشدیه گفت:

    بو همان حکایت خفته در روی نفت گشنه شکم حکایته دور.الله حفظ اله سین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *