مزارع کشاورزی کوچک و پراکنده، یکی از عوامل اصلی افت کشاورزی در چهاربرج

یکپارچه سازی اراضی - چاربورج - چهاربرج

نمایی محدود از زمین‌های کشاورزی چهاربرج که به صورت تصادفی انتخاب شده است.

یکی از عوامل اصلی افت کشاورزی در چهاربرج تقسیم اراضی کشاورزی به قطعات کوچک است (تقطیع مزارع). طبق اعلام مهندسین کشاورزی و فعالین امور کشاورزی منطقه، قطعه بندی زمین‌ها علاوه بر اتلاف 70 درصدی مصرف آب، موجب افزایش هزینه‌های عملی کشاورزی و ازسویی باعث کاهش راندمان تولید و در نتیجه بی صرفه بودن کشاورزی می‌شود.

پراکندگی و کوچک بودن اراضی یکی از مشکلات اصلی توسعه کشاورزی در ایران می‌باشد. برای حل این چالش در کشورهای مختلف از سیاست‌های یکپارچه‌سازی اراضی به عنوان یک راه‌حل منطقی و قابل اجرا استفاده شده است.

همچنین در بعضی مناطق در ایران نظیر شیراز، اهواز، مغان و … یکپارچه سازی اراضی صورت گرفته است و استفاده آسان از تکنولوژی مکانیزاسیون مزارع موجب افزایش راندمان تولید و درنتیجه علی رغم ارزانی قیمت تولیدات موجب با صرفه شدن امور کشاورزی شده است.

در مناطق ما (چهاربرج) که خاکهای مرطوب و حاصلخیزی دارد اتلاف میزان مصرف آب و در پی آن افزایش هزینه‌های تولید موجب کاهش بهره‌وری مزارع گردیده، لذا تنها راه حل نجات کشاورزی چهاربرج استفاده از طرح‌های موجود جهاد کشاورزی و یکپارچه سازی اراضی می‌باشد. در این صورت طبق آمار با میزان حدود نصف آب موجود، از طریق آبیاری مکانیزه رسیدن به میزان تولید حدود سه برابر تولید کنونی دور از دسترس نخواهد بود.

خصوصا درست در زمانی که منطقه در بحران آبی بسیار عمقی گرفتار است و دریاچه اورمیه به عنوان دومین دریاچه آب شور جهان با بحران خشکی روبروست، لزوم اقدامات همه جانبه عملی در این مورد به خوبی احساس می‌شود. ضروری است همزمان با گسترش و آموزش اصول و روش‌های کشاورزی مدرن در بین کشاورزان منطقه، تسهیلات و اعتبارات لازم برای فراهم نمودن مقدمات یکپارچه سازی اراضی و همچنین گذر از کشاورزی سنتی به مدرن توسط دولت تامین شده و پروژه‌های توسعه کشاورزی به سرعت در منطقه به اجرا درآید.

تهیه شده توسط همکاران سایت اوجاق

مطالب مرتبط

4 دیدگاه‌

  1. ahmad گفت:

    ساغ اولسونلار. چوخ مهم بیر مطلب دیر

  2. بكتاش گفت:

    بكتاش و بكتاشي سربلند است وتنها قطب اصلي كشاورزي

    • ocaq گفت:

      روستای بکتاش هم مثل چهاربرج و سایر مناطق میاندوآب، گریبانگیر تقطیع و کوچک بودن اراضی کشاورزی است.

  3. علی گفت:

    سلام خسته نباشید لطفا در مورد ادعای مالکیت کردن اداره منابع طبیعی در اراضی زراعی چهاربرج هم مطالبی بگذارید .
    اداره منابع طبیعی بعضی از زمین هایی که در محدوده ی شهری هستند رو اراضی ملی اعلام می کند لطفا با طومار یا تصمیم جمعی نقشه رفع تداخلات شهر چهاربرج قدیم رو از ادارات یا از سایت ها ی مربوطه درخواست یا گوشزد بفرمایید باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *