خیتَب؛ غذای سنتی تنوری چهاربرج

خیتب غذای سنتی چهاربرجخیتَب (خیتاب/خَتَب) یکی از غذاهای سنتی شهر چهاربرج است. با رشد سبزیجات کوهی طبیعت چهاربرج، از اوایل اردیبهشت ماه پختن خیتب شروع می‌شود. مواد اصلی تشکیل دهنده خیتب، آرد و سبزی کوهی “سالمانجا” یا “شور تره‌سی” است که در مناطق مختلف کؤوشنِ منطقه رشد می‌کند.  اوایل اردیبهشت ماه بهترین زمان برای چیدن سالمانجا در چهاربرج می‌باشد.

خیتب غذای سنتی چهاربرجطریقه پخت: خمیر درست شده از آرد گندم را به مقدار لازم پهن کرده و سالمانجای آب پز شده و فرآوری شده با مواد جانبی مختلف را روی آن به صورت نازک قرار می دهیم. سپس خمیر پهن شده دیگری را روی سالمانجای مورد نظر می‌کشیم تا کاملا پوشیده شود. سرانجام خمیرمان را که لای آن مواد غذایی تهیه شده قرار دارد، در تنوری پخته و به همراه کره یا “ساری یاغ” نوش جان می‌کنیم.

*ساری یاغ: روغن زرد حیوانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *